0773-730-527
Ady Endre/34 (Centru)
L-V: 10-18; S:10-13
0773-730-556
Transilvaniei/8 (Rogerius)
L-V: 11-19; S:10-13
0770-442-574
Nufarului/30
(Lotus Center)

L-D: 10-22
0
COSUL MEU
Cosul este gol
La orice achizitie de minim 300 RON,
transportul este GRATUIT!
Comenzi online: 0771-464-304 L-V: 10-18
DESPRE NOI REDUCERI SERVICII OUTLET SFATURI ARTICOLE MARCI CONTACT
0
Cosul este gol
PRODUSELE Biciclete Piese Intretinere Accesorii Echipamente Fitness Nutritie Articole iarna Articole inot Multisport Articole pentru copii Outdoor Skate Suporti masina Produse second

Despre legaturi snowboard

Cum să ne alegem legături pentru snowboard? 

Scopul legăturilor este de a te ţine fixat de snowboard. Alegerea unei legături bune este mult mai uşoară decât alegerea snowboard-ului. Exista două tipuri de legături: legături tari (alpin) si legături moi. Legăturile tari sunt folosite impreună cu bocancii de snowboard tari sau cu clăpari – acestea sunt folosite de obicei pentru snowboard-uri de tip alpin. Legăturile moi sunt folosite cu bocanci moi. Legăturile sunt astfel concepute incât sa nu permită desprinderea picioarelor de pe snowboard, acest lucru este perfect compensat de mişcarea snowboard-ului şi de tehnicile folosite la cădere.

Legături tari
Dimensiunile legăturilor pot fi reglate prin intermediul cataramelor de pe faţă sau de pe spate cu scopul de a asigura o fixare perfectă a bocancilor de snowboard. Modele noi de legături au cataramele pe fată sau sunt de tipul “step in” (nu necesită interventie prin intermediul mâinilor) - ca si cele de pe schiuri. Datorită faptului că unghiurile de montare ale legăturilor pot să difere de la o placă la alta, au fost dezvoltate legături pentru care se pot regla unghiurile de montare. Diferiţii furnizori de legături au dezvoltat diferite solutii pentru a uşura reglarea unghiurilor respectiv de a furniza legături de înaltă siguranţă.

Legături moi
Legăturile moi diferă fată de cele tari atât functional cât si dupa formă. Flexibilitatea si libertatea de mişcare este asigurată de banda 2-3 respectiv de suportul special pentru călcâie. Legăturile de acest tip pot fi folosite doar cu bocancii moi. În locul cataramelor, aceste legături utilizează benzi pentru a asigura o flexibilitate cât mai bună – aceasta este necesară pentru a permite executarea de sărituri lungi respectiv deplasări in zăpadă adâncă. 
Şi în cazul legăturilor moi este importantă posibilitatea de a regla unghiurile de montare ale acestora pe placa – este important sa se ţină cont de acest lucru in momentul achiziţionării de legături moi. Legaturile de tip “step in” sunt foarte populare si în cazul legăturilor moi, ele sunt recomandate pentru începători respectiv pentru condiţiile normale de utilizare. Există si legături moi ce pot fi folosite în cadrul campionatelor de snowboard.

Sfaturi pentru fixarea/montarea legăturilor
În cazul in care deţineţi plăci si legături freestyle legăturile trebuie montate pe placă astfel incât distanţa dintre centrele lor sa fie de 48-52 cm, aceasta distanţă reprezintă distanţa de la genunchi până la placă. In cazul plăcilor de tip alpin aceasta distanţă trebuie să fie 40-46 cm (aproximativ ¾ din distanţa de la genunchi la placă). Pentru incepători şi free ride-ri este indicat sa-şi monteze legăturile la distanţe aflate între cele două perechi de valori specificate mai sus. 
Unghiul sub care sunt fixate legăturile pe placă va fi stabilit de fiecare individ dupa propriul plac: unghiurile joase vor asigura o stabilitate ridicată, iar cele ridicate vor asigura performanţe mai mari.

Inapoi la sfaturi