0773-730-527
Ady Endre/34 (Centru)
L-V: 10-18; S:10-13
0773-730-556
Transilvaniei/8 (Rogerius)
L-V: 11-19; S:10-13
0770-442-574
Nufarului/30
(Lotus Center)

L-D: 10-22
0
COSUL MEU
Cosul este gol
La orice achizitie de minim 300 RON,
transportul este GRATUIT!
Comenzi online: 0771-464-304 L-V: 10-18
DESPRE NOI REDUCERI SERVICII OUTLET SFATURI ARTICOLE MARCI CONTACT
0
Cosul este gol
PRODUSELE Biciclete Piese Intretinere Accesorii Echipamente Fitness Nutritie Articole iarna Articole inot Multisport Articole pentru copii Outdoor Skate Suporti masina Produse second

Despre betele de schi

Cum să vă cumpărați și să vă alegeți bețele de schi?

 

Primul lucru la care trebuie să fiți atenți în cazul cumpărării bețelor de schi este mărimea lor. Bățul de schi trebuie să ajungă la nivelul coatelor, el trebuie să fie ușor, confecționat dintr-un aliaj de aluminiu vopsit, având "farfurioare" de zăpadă (6-8 cm) confecționate din plastic și un capăt neascuțit (teșit). Lungimea bățului este corespunzătoare în momentul în care pe pârtie cotul nostru va forma un unghi drept.

În cazul în care bățul de schi este cumpărat de la magazin, unde nu veți avea posibilitatea de a sta pe schiuri, mărimea bățului trebuie aleasă astfel: bățul de schi se întoarce cu mânerul în jos, iar schiurile se prind sub "farfurioarele" de zăpadă, brațul și subrațul formând un unghi drept.

Lungimea bățului de schi se poate deduce și din înălțimea corporală: inălțimea dvs. (în cm) trebuie înmulțită cu 0,7. Valoarea astfel obținută putem să o rotunjim, deoarece stând pe schiuri veți fi mai înalți cu 1-2 cm.

Dacă ați trecut de etapa alegerii bețelor de schi, rugați vânzătorul să vă arate utilizarea corectă a legăturilor. Legătura trebuie să fie reglabilă și destul de largă pentru a permite ca mâna dvs.să poată trece prin ea și în cazul în care purtați mănuși. În cazul în care legătura este prea largă și cade cu ușurință de pe încheieturi, se pot produce accidentări în momentul în care înfigeți bățul, el rămânând nemișcat.

 

 

Materialele din care sunt confecționate bețele:

- Composite: în general, schiurile sunt confecționate din carbon și grafit- acestea sunt materialele cele mai ușoare și flexibile.

- Duraluminiu (7075): din acest material se confecționează bețele de concurs. Bețele sunt ușoare și deosebit de flexibile, aproape imposibil de rupt.

- Aluminiu (5083): material obișnuit pentru confecționarea bețelor, ușor, dar nu foarte flexibil, la căderi mai mari se poate îndoi.

Inapoi la sfaturi