0773-730-527
Ady Endre/34 (Centru)
L-V: 10-18; S:10-13
0773-730-556
Transilvaniei/8 (Rogerius)
L-V: 11-19; S:10-13
0770-442-574
Nufarului/30
(Lotus Center)

L-D: 10-22
0
COSUL MEU
Cosul este gol
La orice achizitie de minim 300 RON,
transportul este GRATUIT!
Comenzi online: 0771-464-304 L-V: 10-18
DESPRE NOI REDUCERI SERVICII OUTLET SFATURI ARTICOLE MARCI CONTACT
0
Cosul este gol
PRODUSELE Biciclete Piese Intretinere Accesorii Echipamente Fitness Nutritie Articole iarna Articole inot Multisport Articole pentru copii Outdoor Skate Suporti masina Produse second

Cum sa alegem bocanci de snowboard

Cum să cumpăram si cum să alegem bocanci de snowboard(boots)? 
Pentru cele două stiluri, avem două tipuri de bocanci. Bocanci moi şi tari. La ambele tipuri putem să spunem că bocancii au părti interioare şi exterioare. Partea interioară este responsabilă pentru confort iar partea exterioară pentru rigiditatea bocancilor. 

Bocancii moi Pentru un necunoscător
bocancii pot să pară ca nişte cizme de iarnă complicate. Atât pe partea interioară cât şi pe cea exterioară, putem să vedem o porţiune lungă cu şireturi. Tipul ăsta de bocanci asigură libertatea mişcării ceruta de genul de activitate. Este comod de purtat pe tot parcursul zilei, mersul nu prezintă probleme, doar că se poate purta numai în legare mai moale, şi nu este compatibil cu alt echipament. Pe piaţă gasim bocanci „moi” cu diferite solidităţi. Bocancii moi sunt recomandaţi să fie folosiţi pe prima zapadă iar bocanci tari ne asigură cel mai bun rezultat la sărituri. În alegerea mărimii nu trebuie sa aveţi o experientă oarecare. Să îi încercati cu şosete mai groase, şi legaţi şiretele. Bocancii să nu fie prea mari şi degetele sa nu fie apăsate de bocanci. Să îi purtăm puţin, să ne plimbăm puţin în bocanci, dacă este nevoie atunci să strângem şi şireturile. 

Bocancii tari 
Aici cel mai important aspect ţine de fixarea piciorului, pe lânga păstrarea confortului. Partea interioară nu are şiret, dar din punctul de vedere al materialului folosit şi al funcţionalităţii, seamană cu interiorul bocancului moale. Căptuşeala din interior se mulează perfect pe glezna. Partea exterioară din plastic cu 2-4 clape asigură stabilitatea. La bocancii tari de snowboard, un aspect foarte important ţine de posibilitatea de reglare a înclinării la carâmbul bocancului. (canting). In timpul snowboardului daca ai o tehnică bună, cei doi genuchi pot să se aproprie unul de celălalt, iar în cazul în care ai bocanci necorespunzători poţi avea dureri. Între talpa şi carâmbul bocancului se poate regla unghiul înclinăriii, aşa se poate stabili unghiul potrivit pe pârtie sau in parcare, ca să putem merge comozi până la maşină. Alegerea bocancilor este mult mai uşoară decât alegerea snowboardului. Aici trebuie menţionat că cele trei lucruri: placa-bocanci-legături trebuie armonizate. Placa are legătura cu zapada, şi în funcţie de lungimea şi soliditatea ei se prinde de pantă. Această putere este dată mai departe de legături către bocanci, unde este importanta rigiditatea corespunzătoare, pentru a evita leziuniile. 

Dacă unul din componente este prea moale 
Dacă dintre cele trei componente placa este cea mai moale atunci înca nu avem nici o problemă, dar degeaba sunt tari bocancii şi legăturile, pentru că placa fiind moale nu poate sa transmită puterea. Dacă legătura este prea moale nici atunci nu este o problemă. In cazul asta o posibilate este că să se rupe legătura, cealaltă posibilitate este că între placa dură si bocancul dur nu exista o conexiune bună, deci tot echipamentul este definit de partea cea mai slabă, în acest caz legăturile. Deci degeaba este tare placa şi bocancii dacă legăturile sunt moi. Poate cel mai rău scenariu este dacă bocancul este moale. În cazul ăsta placa dă mai departe încărcătura spre legături şi aceasta o dă mai departe spre bocanci. Pentru că bocancii sunt moi greutatea merge direct pe gleznă, fapt care poată sa producă leziuni. 

Dacă una din componente este prea tare 
Dacă placa este prea tare poate sa producă leziuni, pentru că placa transmite o presiune foarte mare asupra legăturilor. Legăturile foarte tari nu sunt periculoase, numai reduc nivelul de confort. Situaţia este asemănătoare dacă pantofii sunt foarte tari. Pe de-o parte reduce nivelul de confort, pe de altă parte simţim că avem un echipament foarte performant pe picioare care se finalizează deja la pantofi pentru că se pierde energia. Când alegem bocancii este important să îi încercăm cu şosete mai groase si să ne plimbăm puţin cu ei. Să băgăm piciorul în bocanc, să închidem clapele, şi să strângem legăturile. Asta ajută călcâiul să alunece la locul sau. Bocancii trebuie sa fie foarte comozi, nu au voie să ne strângă pentru că trebuie să ii purtăm o zi întregă. Ambii pantofi trebuie încercati. Putem să avem o diferenţă între cele două picioare, iar bocancii poate să fie diferiţi. Se poate întâmpla că perechea bocancului pe care nu am incercat-o să fie defectă din fabricaţie şi acest lucru să îl observăm doar pe pârtie. Să încercăm să evităm asemenea neplaceri. În ultimii ani a devenit din ce în ce mai populara folosirea Step-in-ului, sau a legăturilor calci şi apeşi. De multe ori asta înseamnă nu numai legăturile pentru că sistemul funcţionează împreună cu bocanci. Deci la cumpărarea bocancilor este bine dacă ne găndim înainte că bocancii şi legăturile vor fi vândute împreună. Dacă cumpărăm numai bocanci, atunci merită să ne informăm dacă există legături care se potrivesc cu ei, şi vice-versa.

Inapoi la sfaturi